Motto

Pomoz kamarádovi v neštěstí.

Nechtěj být lepší na úkor druhého.

Nekecej a makej.

Na dobrého člověka vzpomínej v dobrém.

Není to moc.

Ale tyhle zákony jsou neúprosné.

A určují charakter lidí.

A také vztahy mezi lidmi.

VASILIJ MARKOVIČ ŠUKŠIN

Foto z poslední akce

Poslední akce

VRÁTNA DOLINA - 30. 6.- 3. 7.2001


Letné výcvikové sústredenie

Heslo :

Zvolanie : Ej kdeže jste bratři Slováci a Moraváci ?

Ohlas : Pri maminej sukni !

Piatok 29.6. - stretávame sa v Karolínke na Valašsku na chalupe Paškavca, kde nás domáci pán s manželkou víta slivovicú a množstvom jedla. Ubytovanie je táákéto veľké. Noc trávime v záhrade pri ohni, gitare a speve.

Sobota 30.6. - po vytriezvení (nie všetkých) sa v kolóne premiestňujeme na Slovensko. Na hranici nás čaká dlhá kolóna áut. Nedisciplinovaného vodiča žiguláka, ktorý bez zábran, na drzovku predbieha kolónu s úmyslom byť čo najskôr na hranici Maďar spacifikuje rátaním do päť a odstavuje ho mimo vozovky. Po príchode do Vrátnej doliny staviame stany na pokosenej lúke za hostincami "Starý majer" a "Starý dvor". Pri gitare, pive, speve a jedle vydržíme do neskorej noci.

Nedeľa 1.7. - autobus nás vyváža na konečnú vo Vrátnej, odtiaľ lanovkou pod Kriváň. Na Kriváň (najvyšší vrch Malej Fatry) vystupujeme peši, odtiaľ na Malý Kriváň. Potom zostupujeme do Vrátnej ku stanom. Záverom prší, ale v krčme "Starý dvor" sa sušíme pri gitare a speve do noci. Medzitým niekoľkí jedinci páchajú hygienu a plávu v bazéne hotela Boboty.

Pondelok 2.7. - opäť sa vyvážame autobusom, tentokrát ale opačným smerom, do osady Štefanová. Z osady stúpame cez les k Jánošíkovým dieram - Tiesňavám. Po vzhliadnutí tejto prírodnej krásy sa vraciame späť do Štefanovej, kde obedujeme a dopĺňame tekutiny. Podvečer sa vraciame ku stanom a za mokrého počasia sa pri gitare pod strieškou autobusovej zastávky lúčime s Vrátnou dolinou.

Utorok 3.7. - balenie za dažďa a odchod - smer Čertovica. Maďar sa cestou zastavuje v Terchovej na polícii poďakovať sa za zabezpečenie nášho pobytu vo Vrátnej doline. Posledná zastávka je v Ružomberku v potravinách a potom už končíme na Čertovici. Tu sa pripájame k naším ďaľším priateľom-turistom z Prechodu SNP Nízkymi Tatrami.

Veľká časť jednotky SSVJ 007 má žalúdočné potiaže, žeby vírus z Vrátnej doliny ?

© 2010 Volfweb